Cat va costa scoala de soferi incepand din 2014

Daca vrei sa ai permis de conducere si sa poti conduce in voie un automobil, trebuie sa stii ca exista mai multe hopuri in fata dorintei tale. Unul dintre cele mai importante, pe langa chestionarelor auto si examenul practic la oras, este fara doar si poate costul scolii de soferi, care de la an la an devine mai mare si reuseste sa descurajeze posibilii candidati la statutul de sofer.

De la inceputul anului 2014, cum era de asteptat, costurile scolii de soferi au crescut destul de mult, datorita unor modificari legislative majore, care obliga atat instructorii, cat si elevii scolilor sa scoata mai multi bani din buzunar.

Iata ce modificari reusesc sa creasca pretul scolii de soferi:

Instructorii vor trebui sa isi doteze masinile cu doua camere de luat vederi
Absolut toate orele de curs, trebuie sa fie filmate, fapt care duce la necesitatea instructorilor de a-si achizitiona doua camere, una pentru exterior si una pentru interiorul masinii. Aceste achizitii ar putea sa fie destul de costisitoare pentru unii, iar pretul lor se va regasi cu siguranta in pretul final pentru scoala de soferi. Toate inregistrarile trebuie sa fie pastrate pe un suport electronic cel putin 6 luni;

Instructorii vor trebui sa isi doteze masina cu GPS
Pe langa camerele video, acestia trebuie sa opteze si pentru un sistem GPS care sa precizeze cu exactitate locatia masinii.

Cresterea accizelor la carburanti
De la 1 ianuarie, accizele pentru carburanti au crescut cu pana la 20%, fapt care a dus si la o crestere a pretului acestora. Din acest motiv, pretul pentru lectiile scolii de soferi va avea de suferit destul de mult;

Pe langa aceste modificari, instructorii independenti vor trebui sa aiba cel putin sapte elevi pe luna, pentru a nu-si pierde licenta. Acest lucru este posibil sa mentina preturile la un nivel ceva mai mic, insa cu siguranta, nu la acelasi nivel ca cel din 2013.
Care este costul propriu zis pentru scoala de soferi?

In 2013, cei care doreau sa urmeze cursurile unei scoli de soferi plateau cel putin 700 de lei. Pretul mediu insa, era undeva la 900 de lei, la care se adaugau si diverse taxe pentru a obtine documentele necesare permisului.

Anul acesta, costul pentru un permis ar putea sa ajunga pana la 2000 de lei, faptu ce, cu siguranta va descuraja destul de multi doritori de sofat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *