Circuli cu viteza, fara sa risti sa iei amenda

Daca esti un pasionat al motoarelor puternice si al vitezelor peste limita, cu siguranta te-ai lovit, nu de putine ori, de riscul de a fi amendat sau mai rau, de a ramane fara permisul de conducere. Pasiunea ta este una frumoasa, dar viata este si mai frumoasa. Astfel, vitezele uriase pe drumurile din Romania pot duce la evenimente neplacute.

Ce te faci insa, daca ai un creier ce are nevoie de adrenalina, iar piciorul nu se poate abtine de la o apasare puternica pe acceleratie?

Daca pana acum, nu prea aveai ce face, de ceva vreme exista un traseu de formula 1, chiar langa Bucuresti, pe care iti poti testa masina si pe care te poti delecta cu viteze uriase. Traseul este construit special pentru asta si permite viteze de peste 200 de km la ora, sau chiar 300, in cazul unor motociclete.

Un astfel de traseu aduce extrem de multe beneficii soferilor:

 • Le satura foamea de adrenalina. Daca vrei sa conduci cu viteza, nu trebuie sa faci asta pe autostrada sau si mai grav, pe drumuri cu o singura banda, ci poti sa o faci intr-un spatiu special amenajat;
 • Ii ajuta sa isi testeze masinile. Putini dintre soferii din Romania ajung sa se bucure de viteza maxima pentru masina lor. Din fericire, pe o astfel de pista se poate testa maximul fiecarei masini;
 • Le ofera posibilitatea de a inchiria masini modificate pentru raliuri. Daca nu vrei sa iti testezi propria masina, poti inchiria masini special facute pentru raliuri si te poti bucura de viteze uriase.
 • Cat costa o astfel de distractie?

  Inchirierea pistei costa 100 de euro pentru o zi intreaga de distractie. Evident, nu este singura cheltuiala la care vei fi supus, deoarece pe langa acesti bani, va trebui sa iti umpli rezervorul cu benzina si sa te astepti la uzarea anvelopelor. Aceasta uzura apare datorita compozitiei folosite la constructia pistei, care respecta standardele internationale pentru o aderenta foarte buna. Constructorii pistei isi doresc sa mai toarne un strat, care sa permita sustinerea unor curse de formula 1. Masina trebuie sa fie echipata corespunzator, vezi detalii aici despre cum este recomandat sa iti echipezi masina pentru anotimpul cald.

  Investitiile pentru pista de formula 1 din jurul Bucurestiului a costat nu mai putin de 8 milioane de euro, bani pe care investitorii spera sa ii recupereze in maxim 10 ani, timp in care pasiunea romanilor pentru viteza poate sa creasca extrem de mult.

  Viteza poate ucide, mai ales cand este vorba de traficul public. Daca ai ramas fara permisul de conducere din cauza viteze atunci pe langa faptul ca este necesar sa il redobandesti rezolvand chestionarele 13 din 15 (vezi detalii) dupa care iti este indicat o iesire de acest fel ca sa iti potolesti setea de viteza.

  One thought on “Circuli cu viteza, fara sa risti sa iei amenda

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *