Cum iti pregatesti automobilul pentru vara

Vine vara cu pasi repezi iar masina este unul din elementele cheie ale vietii noastre, motiv pentru care trebuie sa o pregatim in asa fel incat sa se comporte perfect pe timp de vara. Pentru acest lucru, masina trebuie sa treaca prin cateva modificari, pe care nu este indicat sa le eviti. Iata ce trebuie sa faci pentru a avea masina in siguranta pe toata perioada verii:

Sa schimbi anvelopele cu anvelope de vara

Legea din Romania obliga soferii sa aiba anvelope de iarna pe timp de iarna. Din pacate, anvelopele de vara nu sunt obligatorii, cu toate ca anvelopele de iarna pot fi extrem de periculoase pe timp de vara. Daca sunt folosite la temperaturi de peste 7 grade Celsius, anvelopele de iarna se comporta extrem de neplacut, putand duce la accidente si la consecinte grave. Cel mai indicat este sa se schimbe rotile cu totul, in asa fel incat sa se asigure faptul ca totul este in siguranta.

Verificarea franelor

Franele sunt elementele care ofera o siguranta extrem de mare atat soferului cat si pasagerilor, asadar trebuie sa fie verificate in asa fel incat sa se asigure faptul ca functioneaza asa cum trebuie. Verificarea franelor presupune o verificare a lichidului de frana, verificarea starii cablurilor, verificarea discurilor si a placutelor de frana, in asa fel incat sa nu fie uzate. Cel mai indicat este sa vizitezi un service autorizat pentru aceasta operatiune.

Verificarea Sasiului

Sasiul tinde sa acumuleze foarte multa sare pe timp de iarna, ceea ce poate duce la rugina si automat la distrugere. La venirea anotimpului cald acesta trebuie verificat si in cazul in care prezinta deteriorari, trebuie reparat.

Verificarea partii electrice

Bateria si luminile masinii sunt si ele extrem de importante. Dupa umezeala din timpul iernii, anumite legaturi electrice se pot oxida si pot sa nu mai functioneze. Bateria trebuie sa aiba polii curatati, sa nu aiba urme de oxidare si sa aiba o densitate corecta a electrolitului si a apei distilate. In ceea ce priveste luminile, acestea trebuie sa functioneze toate, deoarece sunt printre piesele principale atunci cand vine vorba de siguranta in trafic.

Verificarea motorului

Si motorul trebuie sa fie verificat si curatat. De asemenea, este recomandata o verificare la un service autorizat, unde se poate spune cu exactitate starea masinii. Trebuie verificat uleiul de motor si starea acestuia, pentru a preveni efectele de degradare.

Verificarea sistemelor de suspensie

Cum drumurile noastre nu sunt de cea mai buna calitate, zapada si sarea pot sa duca la formarea gropilor si a denivelarilor. Pentru a conduce in siguranta, vei avea nevoie de suspensii foarte bune, asadar, inainte de a porni la drum trebuie sa le verifici.

Evident, o verificare amanuntita este cea mai buna, asadar, daca iti doresti o masina care sa iti ofere siguranta, cel mai bine este sa mergi la un service autorizat si sa beneficiezi de o verificare totala, profesionala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *