Daca pic orasul, mai dau sala? Vezi cum este in 2014

De aproximativ un an de zile, o mare confuzie s-a asternut asupra tuturor celor care vor sa dea examenul pentru scoala de soferi. Nimeni nu stie daca in urma examenului, daca se pica traseul se va mai da si sala inca o data.

Desi in ultimii ani s-a vehiculat foarte mult faptul ca acei elevi care vor lua examenul teoretic nu vor mai trebui sa il dea, acesta urmand sa fie valabil un an de zile, se pare ca legea nu se aplica, cel putin nu inca iar cei care pica examenul practic vor trebui sa reia in doua saptamani examenul teoretic.

Asadar, pentru a elimina orice urma de confuzie: Examenul de la sala nu este valabil un an. In schimb, scoala de soferi este valabila un an. Practic, daca pici ori examenul teoretic, ori examenul practic, poti sa le dai de cate ori vrei in decursul unui an fara sa mai faci scoala de soferi.

Din pacate, s-a facut un mare tam tam in legatura cu o schimbare a legislatiei auto, schimbare care a venit in data de 8 august 2013, insa care a adus modificari ce au pastrat totul la fel cum era inainte. Intelegeti ceva? Nici noi :).

Pana la urma insa, tot raul spre bine. Daca ai invatat si ai luat sala o data, cu siguranta nu este foarte dificil sa o iei si a doua oara. Tot ce trebuie sa faci este sa mai citesti o data legislatia, sa mai faci cateva chestionare drpciv si sa te prezinti la examen cu incredere si cu speranta ca de data aceasta politistul va fi ceva mai indulgent sau ca emotiile vor fi mai putine.

Cum faci sa iei din prima examenul si sa scapi de toate confuziile?

Este relativ simplu. Inveti, esti atent si te odihnesti.

 • Inainte de examen rezolvi cat mai multe chestionare auto DRPCIV;
 • Acorzi o atentie maxima tuturor sfaturilor pe care ti le da instructorul de conducere, aici am prezentat cum sa-ti alegi instructorul in functie de personalitatea ta.
 • Te odihnesti cu o zi inainte de examen, in asa fel incat sa ai mintea limpede;
 • Scapi de emotii. Pana la urma, daca pici nu este un sfarsit de lume, doar poti sa mai dai inca o data si inca o data, pana iei examenul. Mergi cu incredere si totul va fi perfect.
 • 6 thoughts on “Daca pic orasul, mai dau sala? Vezi cum este in 2014

  1. Oana

   Buna ziua.azi am picat examenul la traseu.in cat timp trebuie sa ma programez la sala.?am uitat sa specific.pentru prima data.

   Reply

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *