Montarea corecta a centurii de siguranta la femeile gravide

Femeile in stare vizibila de sarcina sunt scutite din punct de vedere al legislatiei rutiere de la purtarea centurii. Acest lucru mai este valabil pentru soferii din mijloacele de transport in comun si pentru persoanele cu unele tipuri de handicap.

Totusi, atunci cand se doreste un plus de siguranta se poate purta centura de siguranta, mai ales in cazul in care aceasta nu deranjeaza sarcina. Ideal este ca acest lucru sa se faca corect pentru a nu avea anumite neplaceri. centura de siguranta montata corect la femeia insarcinata In imaginea din partea dreapta se pot observa doua tipuri de montare a centurii de siguranta. Primul model, unde centura este de culoare rosie este GRESIT, acolo centura poate afecta sarcina foarte grav in cazul unei tamponari sau chiar a unei franari bruste. In imaginea unde centura de siguranta este de culoare verde se poate observa un exemplu CORECT de montare si purtare a acesteia. In cazul acesta, centura nu va afecta major sarcina chiar si in cazul unui accident auto. Se recomanda verificarea atenta de 2 ori daca centura a fost pusa in mod corect inainte de a pleca la drum.

In nici un caz nu se recomanda dezactivarea sistemului de protectie airbag cu motivul ca acesta poate afecta sarcina in cazul unui indicent neplacut in trafic.

Nu este indicat ca o femeie in stare vizibila de sarcina sa conduca un autovehicul (in special neinsotita), acesta este mult mai sensibila atat fizic cat si emotional decat in mod normal, lucru ce poate dauna semnificativ sarcinii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *