O posibila noua intrebare la examenul pentru obtinerea permisului (2016)

Dovada o fac numeroasele schimbari survenite in legislatie, printre care si cea care decide ca romanii nu mai au voie sa faca autostopul, acest lucru se doreste sa se sublinieze.

In urma cu putin timp, Guvernul tarii noastre a aprobat o lege prin care autostopul nu mai este legal, si se poate solda cu amenzi de pana la 5000 de lei. Chiar daca in alte tari este permis, se pare ca romanii sunt mai catolici decat Papa, fapt ce a dus la completarea legii 38/2003, care priveste transportul in regim de taxi, cu acest detaliu.

Asadar, una dintre intrebarile noi care ar putea aparea la examenul auto este urmatoarea:
Ce amenzi risca cei care iau autostopisti pentru bani?”. Raspunsul corect este „intre 1000 si 5000 de lei”, asadar, daca ai de gand sa dai examenul auto in anul 2016, ai putea sa ai in vedere aceasta intrebare.

Care este motivatia Ministerului Transportului pentru aceasta lege?

Cei care au propus legea considera ca in felul acesta se pot diminua pierderile financiare produse de neplata taxelor la stat si chiar se poate imbunatati siguranta in trafic. Evident, motivul principal pentru o astfel de lege este cel financiar, sperandu-se la o utilizare mult mai frecventa a mijloacelor de transport in comun, care ar duce la mai multi bani la buget.

Pentru a intra in vigoare, legea trebuie sa fie aprobata de cele doua camere ale Parlamentului prin vot, ulterior fiind necesara promulgarea de catre presedinte si publicarea sa in Monitorul oficial.

Ramane sa vedem ce se va intampla in viitor, insa un lucru este cert: Va fi foarte greu de depistat un sofer care transporta autostopisti contra unei sume de bani sau unul care transporta persoane in mod gratuit. Pana la urma, transportul gratuit nu va fi interzis de lege.

One thought on “O posibila noua intrebare la examenul pentru obtinerea permisului (2016)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *