Topul celor mai grele 5 intrebari la examenul auto

Este greu de definit un top 5 al celor mai grele intrebari din cele mai multe chestionare auto deoarece nu exista asa ceva. Toate intrebarile sunt usoare daca inveti si toate intrebarile sunt foarte grele daca nu inveti. Cu toate astea, am reusit sa cream un top cu cele mai deapreciate 5 intrebari votate de catre utilizatori care au fost votate in cele mai multe chestionare auto de pe site. Asadar, daca vrei sa nu ai probleme in momentul in care sustii examenul de la sala, trebuie sa le acorzi o deosebita atentie si sa rezolvi extrem de multe chestionare inainte sa te prezintii la DRPCIV.

Cu siguranta, majoritatea intrebarilor foarte grele sunt cele care au mai multe variante de raspuns corecte. Iata 5 intrebari care iti vor putea pune probleme:

1) Viteza se va reduce obligatoriu la:
A) trecerile de pietoni;
B) Semnalul politistului de frontiera;
C)La intalnirea indicatorului cedeaza trecerea.
Desi ai fi tentat sa raspunzi ca toate variantele sunt corecte, de fapt, doar varianta B si varianta C sunt corecte. La trecerile de pietoni nu esti obligat sa incetinesti, doar in cazul in care sunt pietoni pe trecere;

2) Pentru care dintre situatiile de mai jos se dispune retinerea permisului?
A) Pentru neacordarea prioritatii de trecere;
B) Permisul de conducere este deteriorat;
C) Permisul prezinta modificari, stersaturi sau adaugiri.
Toate variantele sunt corecte aici. Desi ai crede ca raspunsul numarul B este incorect, te inseli. Permisul poate fi retinut daca prezinta deteriorari. Cu toate astea, retinerea nu inseamna si suspendare, asadar vei putea conduce in continuare.

3) Nu se poate circula cu un autoturism daca:
A) Se depaseste masa maxima admisa, inscrisa in certificatul de inmatriculare;
B) Anvelopele sunt de marimi si caracteristici diferite fata de anvelopele inscrise in certificat;
C) Autovehiculul depaseste inaltimea inscrisa in certificatul de inmatriculare.
Aceasta intrebare are 2 raspunsuri corecte, iar acestea suna A si B. Inaltimea nu prezinta nicio restrictie de circulatie, asadar, ii poti adauga masinii un portbagaj superior sau diverse alte elemente.

4) In care dintre situatii sunteti obligat sa reduceti viteza?
A) La trecerea la nivel cu calea ferata curenta cu bariere;
B) La trecerea la nivel cu calea ferata curenta fara bariere;
C) La trecerea la nivel cu calea ferata curenta industriala.
Aceasta intrebare este foarte grea si necesita multa atentie, deoarece raspunsul corect este doar A. Celelalte doua necesita oprirea masinii, asadar, orice raspuns care presupune incetinirea ar fi incorect.

5) Cum vei semnaliza faptul ca autovehiculul cu care circuli a ramas in pana pe partea carosabila?
A) Prin folosirea luminilor de pozitie;
B) prin instalarea triunghiurilor reflectorizante si prin folosirea luminilor de avarie;
C) Prin purtarea vestei reflectorizante.
La aceasta intrebare, cele 2 raspunsuri corecte sunt A si B, raspunsul C nu este obligatoriu, vesta reflectorizanta asigurand insa siguranta celui care o poarta, in cazul in care este intuneric.

10 thoughts on “Topul celor mai grele 5 intrebari la examenul auto

 1. oxygen

  Mi-a picat intrebarea nr. 5 la examen.
  Am facut ca aici, nu am bifat C, si am gresit intrebarea. Trebuiau bifate toate. Am ramas mirat, pentru ca vesta nu semnalizeaza ca autovehiculul a ramas pe partea carosabila.

  Examenu l-am luat 🙂

  Reply
  1. Dia

   Nu exista posibilitatea sa fie doar B si sa nu fie C, d-aia sa fi gresit??? Vesta reflectorizanta nu e obligatorie 🙂

   Reply
   1. razvan

    Acolo specifica cum semnalizezi autovehiculul, in schimb vesta e pe tine nu pe masina. Cu vesta te semnalizezi pe tine nu masina

    Reply
  2. Anca

   E aiurea uneori cu internetul,se mai gresete.ma pregatesc pt examen si faceam chestionare online iar la o intrebare bifez raspunsul c…si ma corecteaza astfel!!…raspuns gresit.ati bifat varianta c dar raspunsul corect este c….pacat ca nu pot adauga poza ca sa vedeti.am facut poza ca sa’i arat la instructor cum poti cadea de bine si la examen

   Reply
 2. marius

  la calea ferata industriala circuli cu atentie sporita nu esti obligat sa opresti decat la semnalele agentilor de cale ferata
  aceasta nefiind intens circulata

  Reply
 3. Niko

  Daca citesti atent/a intrebarile nu ai cum sa le gresesti eu am raspuns corect la toate cele 5 intrebari nu imi sunt grele de loc …Bafta !!!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *